Reseptit
alle 30 min
10

Tonnikalatahna

Maukas tonnikalatahna täyttää rieskarullat, voileipäkakut ja maistuu keitettyjen uusien perunoiden kaverina. Tämä tahna tehdään vaaleasta säilötystä tonnikalasta ja kananmunasta. Sopivaa suolaisuutta ja makua tuovat anjovisfileet ja valkosipuli. Majoneesilla tai ranskankermalla pyöristetty tahna saa säväyksen kapriksista. Jos käytät pieniä kaprismarjoja sekoita ne tahnan joukkoon, isommat voi tarjota myös erikseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tonnikalatahna:

400 g säilöttyä vaaleaa tonnikalaa
2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
4 kpl anjovisfileetä
1 kpl valkosipulinkynsi
puolen sitruunan mehu
2 dl ranskankermaa tai kevytmajoneesia
0.5 dl pieni kaprismarjoja
tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

Mittaa säilykeliemestään valutettu kala, kuoritut munat, anjovisfileet, valkosipulin kynsi, sitruunamehu ja ranskankerma tai majoneesi monitoimikoneeseen ja pyöräytä ainekset tahnaksi.

Sekoita joukkoon kaprismarjat ja silputtu tilli tai ruohosipuli. Tarjoa varhaisperunoiden taileivän kera.

VINKKI: Kokeile myös lohitahnaa.

 

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tonnikalatahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X