2. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää tonnikala, purjo ja mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua ennen tarjoilua.
3. Pese, kuivaa ja pistele perunat haarukalla. Laita perunat mikronkestävälle lautaselle tai vuokaan ja kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla (600-700 W) koosta riippuen noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
4. Leikkaa perunoiden päälle ristiviilto terävällä veitsellä ja purista reunoista jolloin peruna aukeaa kauniisti. Laita uuniperunoiden päälle tonnikalatäytettä. Nauti uuniperunat tonnikalatäytteellä vaikkapa saunaillan huikopaloina. Voit tarjota lisukkeenä myös vihreää salaattia.
Vinkki! Perinteiseen tapaan uuniperunat voi kypsentää pisteltyinä myös uunissa 200 asteessa, jolloin kypsennysaika on noin 45-60 minuuttia.
Uuniperuna on mitä mainioin ruoka: maukas, vaivaton ja erilaisilla täytteillä helposti sekä lähes rajattomasti muunneltava. Kokeile tätä uuniperunoiden tonnikalatäytettä Kuva: Jorma Marstio
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Tonnikalatäytteiset uuniperunat