
Tonnikalatäytteiset uuniperunat
Kiireisen kokin uuniperuna valmistuu mikroaaltouunissa. Uuniperunoiden täyte sekoitetaan maidolla notkistetusta tuorejuustosta, tonnikalasta ja purjosta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Uuniperunat:
- 4-8 rosamundaperunaa (koosta riippuen)
Tonnikalatäyte:
- 1 prk tonnikalaa vedessä
- pieni pala purjoa
- 1 rasia (200 g) valkosipulituorejuustoa
- ½ dl maitoa
- ripaus sitruunapippuria
- 2-3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna tai
- 1-2 tl kuivattua tilliä
Valmistusohje
Uuniperunat tonnikalatäytteellä valmistetaan näin nopeasti ja helposti.
1. Valmista uuniperunoiden tonnikalatäyte. Valuta tonnikala. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.
2. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää tonnikala, purjo ja mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua ennen tarjoilua.
3. Pese, kuivaa ja pistele perunat haarukalla. Laita perunat mikronkestävälle lautaselle tai vuokaan ja kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla (600-700 W) koosta riippuen noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
4. Leikkaa perunoiden päälle ristiviilto terävällä veitsellä ja purista reunoista jolloin peruna aukeaa kauniisti. Laita uuniperunoiden päälle tonnikalatäytettä. Nauti uuniperunat tonnikalatäytteellä vaikkapa saunaillan huikopaloina. Voit tarjota lisukkeenä myös vihreää salaattia.
- Vinkki! Perinteiseen tapaan uuniperunat voi kypsentää pisteltyinä myös uunissa 200 asteessa, jolloin kypsennysaika on noin 45-60 minuuttia.
Katso myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Yrttiperunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tonnikalatäytteiset uuniperunat