Toscakakku
- Kasvis
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 1.3 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1 tölkki säilöttyä aprikoosia
kuorrutus:
- 2 dl mantelilastuja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl aprikoosimehua
- 2 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää joukkoon. Lisää paloitellut aprikoosit ja vähän lientä. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24-27 cm) ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
- Sekoita kuorrutusta varten kattilassa mantelilastut, rasva, sokeri, mehu ja vehnäjauhot. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Älä keitä kuorrutusta.
- Ota kakku uunista hetkeksi ja valuta kuorrutus kakun päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on herkullisen värisen.
- Aprikoosin asemesta sopii pieni tölkki ananasmurskaa.
- Jos haluat uunipannun kokoisen toscakakun, tee kolminkertainen annos taikinaa ja kuorrutusta. Ison levyn voit leikata jäähtyneenä pieniksi suupaloiksi.
- Kakku on laktoositon, kun käytät laktoositonta rasvaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Toscakakku