Reseptit
4
Kiitos

Toscanalaiset uunifenkolit

Aromaattinen, makeahko ja mausteinen salaattifenkoli paahtuu parmesaani­hunnun alla herkulliseksi. Elo­-syyskuussa sitä saa kotimaisena. Hyödynnä myös fenkolin tillimäiset lehdet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Toscanalaiset uunifenkolit:

3 fenkolia
1 l kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

1. Pese 3 fenkolia ja leikkaa päistä lehdet talteen. Halkaise ja leikkaa kuuteen osaan.

2. Keitä lohkojalitrassa kasvislientä niin, että ne hiukan pehmenevät. Valuta fenkolilohkot keittovedestä ja ota keittolientä talteen 1 dl.

3. Laita lohkot uunivuokaan ja kaada päälle kasvisliemi. Mausta 2 rkl oliiviöljyä, 1/2 sitruunan puristetulla mehulla, 1/2-1 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippurilla. Ripottele päälle 2 dl parmesaanijuustoraastetta ja pilkotut fenkolin lehdet.

4. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/19.

Lue myös: Fenkoli antaa aromia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Toscanalaiset uunifenkolit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X