Reseptit

Tropiikin leivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

pohja

  • 1 kanamuna
  • 150 g voita
  • 1 prk(150 g) ranskankermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • ¼ tl soodaa
  • 1 tl etikkaa
  • 4.5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 3 dl maitoa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 200 g voita
  • 2 dl mangososetta
  • 2 limetin raastettu kuori
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl raastettua inkivääriä

Kuorrute

  • 4 dl tomusokeria
  • 2-3 rkl limetin mehua tai vettä

Valmistusohje

Tropiikin leivokset

1. Vaahdota muna, pehmeä voi, ranskankerma ja suola tasaiseksi seokseksi.

2. Sekoita lasin pohjalla etikka ja sooda ja anna kuohumisen tasaantua. Lisää etikkaseos taikinaan jauhojen kanssa ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin puolisen tuntia.

3. Valmista täytekreemi. Lämmitä 2 dl maidosta kattilassa kiehumispisteeseen. Vatkaa kulhossa sokeri ja keltuaiset keskenään. Sekoita 1 dl maitoa ja perunajauhot keskenään ja lisää keltuaisseokseen. Valuta kuuma maito ohuena nauhana kulhoon samalla vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä samalla vatkaten, kunnes se muuttuu kiisselimäiseksi.

4. Siirrä kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu rasva. Sekoita, kunnes rasva on täysin sulanut. Mausta seos mangososeella, limetin kuorella ja mehulla sekä raastetulla inkiväärillä. Anna kiisselin jäähtyä kunnolla jääkaapissa peitettynä.

5. Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli palat leivinpaperiarkkien välissä ohuiksi 12 x 26 kokoisiksi levyiksi. Voit tehdä avuksi muotin paperista. Nosta levyt leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele taikinalevyihin haarukalla reikiä, jotta levyt eivät kupruile paistettaessa. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 5 minuuttia. Anna taikinalevyjen jäähtyä kunnolla ritilän päällä.

6. Kokoa kakku levittämällä taikinalevyn päälle mangokiisseliä. Nosta päälle toinen levy ja toista kaikki kerrokset.

7. Sekoita kuorrutusainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä viileässä muutaman tunnin ennen leikkaamista annospaloiksi. Leikkaa reunat ensin suoriksi ja leikkaa annospaloiksi.

Vinkki: Annospalamäärä noin 20 saadaan, kun kakku leikataan pitkittäin ensiksi puoliksi ja sen jälkeen paloiksi. Leikkauksessa kannattaa käyttää terävää veistä, joka kastetaan kuumaan veteen ja pyyhitään aina leikkauskertojen välissä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tropiikin leivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.