tsäpäkät lihapullat Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tsäpäkät lihapullat buffet-pöytään

Tsäpäkät lihapullat maustetaan makealla chilikastikkeella ja inkiväärillä. Raikkaan maun antaa tuore minttu. Tällä reseptillä teet 100 maukasta ja mehevää lihapullaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
100 annosta

Ainekset

Tsäpäkät lihapullat:

  • 2 kpl sipulia
  • muutama valkosipulinkynsi
  • rasvaa paistamiseen
  • lihaliemikuutio tai 1 rkl fondia
  • 2.5 dl vettä
  • 2 dl korppujauhoa
  • 2 dl kermaa
  • musta- tai valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl silputtua minttua tai 1 rklraastettua inkivääriä
  • 1 rkl 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 kpl munaa
  • 1 kg jauhelihaa
  • 1 kg lammasjauhelihaa

Valmistusohje

  1. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutio. Kaada seos kulhoon. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasainen mureketaikina. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä jääkaappiin.
  2. Pyöritä murekeseos pieniksi lihapyöryköiksi ja lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Lue myös: 5 parasta salaattia noutopöytään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tsäpäkät lihapullat buffet-pöytään

Sinun täytyy kommentoidaksesi.