Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Tulinen lohipiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
½ pkt (400 g) pakastelehtitaikinalevyä
300 g savulohta
pala purjon vihreää osaa
4 rkl aurinkokuivatun tomaatin paloja
4 rkl jalapenoviipaleita
4 rkl ranskankermaa tai smetanaa
1 dl parmesaaniraastetta

Voiteluun

1 kananmuna

Pinnalle

3 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Tulinen lohipiirakka valmistuu nopeasti pakastelehtitaikinasta ja savulohesta. Jalopenoviipaleet antavat lohipiirakalle potkua. Lehtitaikinan sijaan lohipiirakkaan käy myös voitaikina sekä helppotekoinen itse valmistettu rahkavoitaikina.

1. Nosta taikinalevy sulamaan leivinpöydälle pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levy suorakaiteen muotoiseksi ohuemmaksi levyksi. Muotoile kulmia hieman pyöreämmiksi leikkaamalla. Leikkaa pitkiin reunoihin noin 2 cm -levyiset ja 10 cm -pituiset nauhat niin, että keskelle jää täytteelle tilaa noin 14 cm levyinen kaistale.

2. Valmista täyte. Paloittele lohi kulhoon. Hienonna purjo ja lisää aurinkokuivattujen tomaattien ja hienonnettujen jalopenoviipaleiden kanssa kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma tai smetana sekä parmesaaniraaste. Levitä täyte tasaisesti taikinalevyn keskiosaan niin, että ylimmäinen nauhaosa jää tyhjäksi.

3. Leikkaa ylimmäinen ja alimmainen nauha pois täytteeseen saakka. Käännä ylä- ja alareuna sisäänpäin, täytteen päälle. Nostele nauhat järjestyksessä molemmin puolin aina täytteen päälle niin, että nauhat menevät hieman lomittain toistensa päälle.

4. Voitele lohipiirakan pinta vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista lohipiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa ensin 30 minuuttia. Käännä päälle tämän jälkeen alalämpö ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Anna lohipiirakan jäähtyä ritilän päällä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tulinen lohipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X