Tuliset broilerivartaat
Tuliset broilerivartaat grillataan ensin ja sitten niiden annetaan marinoitua seuraavaan päivään tulisessa mausteliemessä. Täydellinen grilliherkku vaikkapa juhannuksen noutopöytään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Maidoton
Ainekset
Tuliset broilerivartaat
- 2 kg broilerin rintafileetä
- 0.5 dl öljyä
- bambuvarrastikkuja
marinadi:
- ½ dl öljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- jauhettua valkopippuria tai mustapippurirouhetta
- ½ dl soijakastiketta
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 dl Lime-pickles -mausteseosta (Rajah)
- ½ dl limetti- tai sitruunamehua
- 6 kpl puristettua valkosipulinkynttä
- 3 kpl sitruunaruohoa tai 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Tuliset broilerivartaat valmistuvat näin helposti:
- Liota bambutikkuja tunnin ajan vedessä. Leikkaa broilerin rintapalat pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon öljyä ja työnnä lihapalat vartaisiin.Paahda grillissä tai uunin grillivastuksen alla kypsiksi, noin 5 minuuttia puoleltaan.
- Aseta vartaat laakeaan astiaan. Sekoita mausteseos ja kaada se astiaan vartaiden päälle. Anna maustua seuraavaan päivään välillä käännellen tai valellen.
- Tarjoa tuliset broilerivartaat isolle joukolle noutopöydän herkkuna esimerkiksi grillattujen kasvisten tai satay-kastikkeen kanssa.
Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, lihasta ja hedelmistä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kokonaisena grillattu siideribroileri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuliset broilerivartaat