Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuliset broilerivartaat

Tuliset broilerivartaat grillataan ensin ja sitten niiden annetaan marinoitua seuraavaan päivään tulisessa mausteliemessä. Täydellinen grilliherkku vaikkapa juhannuksen noutopöytään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Tuliset broilerivartaat

  • 2 kg broilerin rintafileetä
  • 0.5 dl öljyä
  • bambuvarrastikkuja

marinadi:

  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • jauhettua valkopippuria tai mustapippurirouhetta
  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 dl Lime-pickles -mausteseosta (Rajah)
  • ½ dl limetti- tai sitruunamehua
  • 6 kpl puristettua valkosipulinkynttä
  • 3 kpl sitruunaruohoa tai 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Tuliset broilerivartaat valmistuvat näin helposti:

  1. Liota bambutikkuja tunnin ajan vedessä. Leikkaa broilerin rintapalat pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon öljyä ja työnnä lihapalat vartaisiin.Paahda grillissä tai uunin grillivastuksen alla kypsiksi, noin 5 minuuttia puoleltaan.
  2. Aseta vartaat laakeaan astiaan. Sekoita mausteseos ja kaada se astiaan vartaiden päälle. Anna maustua seuraavaan päivään välillä käännellen tai valellen.
  3. Tarjoa tuliset broilerivartaat isolle joukolle noutopöydän herkkuna esimerkiksi grillattujen kasvisten tai satay-kastikkeen kanssa.

Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kokonaisena grillattu siideribroileri

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuliset broilerivartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.