suklaaleipa Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tummasuklaa-hasselpähkinäleipä

Suklainen pähkinäleipä on mainio herkkupala. Herkkuleipä maistuu kahvipöydässä - tai jopa joulupöydässä. Tumma suklaa ja pähkinät sopivat täydellisesti yhteen!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 100 g kokonaisia hasselpähkinöitä
  • 100 g tummaa suklaata

Taikina

  • 1 ½ dl vehnäjuurta
  • 7 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 dl mallasjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 11 g (pussillinen) kuivahiivaa
  • 3 ½ dl vettä

Valmistusohje

2 leipää Valmistusaika 3 tuntia

1. Paahda pähkinöitä uunissa 200 asteessa leivinpaperilla peitetyllä pellillä viisi minuuttia. Jatka paahtamista noin 20 minuuttia välillä sekoitellen kullanruskeaksi. Kuori pähkinät varovasti kuumina. Jäähdytä.

2. Yhdistä juuri, jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneen pieneimmällä teholla pari minuuttia. Lisää kylmä vesi vähitellen. Taikinan kosteus on oikea, kun se tarttuu hieman kulhon pohjaan.

3. Nosta tehoa asteella ja jatka vaivaamista 18 minuuttia. Lisää pähkinät ja rouhittu suklaa. Vaivaa pienemmällä teholla minuutti. Anna nousta liinalla peitettynä 45 minuuttia.

4. Jaa taikina kahteen ja muovaa haluamaasi muotoon. Ota levännyt taikinapala kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Taputtele neliöksi. Kerää taikinaa reunoista keskelle, taita kerran ja käännä. Toista tämä noin viisi kertaa. Käännä taikina ylösalaisin siten, että taitteet jäävät alapuolelle. Painele ja pyöritä taikinapalaa kevyesti alaviistoon. Pallomainen muoto syntyy näin keräämällä. Nosta leivät saumapuoli ylöspäin jauhotetulle pellille. Anna leipien nousta kaksinkertaisiksi, noin 45 minuuttia.

5. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Aseta uunin pohjalle laakea vesiastia rapean kuoren aikaansaamiseksi. Työnnä leipäpelti uuniin ja ja heitä uunin pohjalle 2 desilitraa vettä. Paista 10 minuuttia, laske lämpötila 210 asteeseen ja paista 20 minuuttia. Ota vesiastia uunista ja paista leipiä vielä 5–10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä ilman liinaa.

Ohje: Teemun ja Markuksen Leipäkirja (Teos).

Lisää reseptejä:

Suklaaleipä Viikuna-pähkinäleipä Ruoka.fi: Pain au chocolat eli suklaaleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tummasuklaa-hasselpähkinäleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.