Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tummasuklaamousse

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 140 g tummaa suklaata
  • 30 g voita
  • 4 isoa kananmunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0.5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 6 rkl sokeria
  • (3 rkl konjakkia tai Grand Marnier-likööriä)

Valmistusohje

  1. Paloittele suklaa sulamaan vesihaudekattilan kulhoon. Vesi ei saa ylettyä astiaan kiinni, muuten suklaa sulaa liian nopeasti. Lisää nokare voita ja sekoita suklaa tasaiseksi. Nosta astia liedeltä.
  2. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri paksuksi vaahdoksi ja sekoita haaleaan suklaaseokseen.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaamassaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto suklaaseen kolmannes kerrallaan. Älä sekoita liikaa tai liian voimakkaasti. Voit maustaa moussen tai osan siitä konjakilla tai liköörillä. Kaada seos annosmaljoihin ja anna olla jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoamista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tummasuklaamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.