Reseptit
Kiitos

Tuohirannan muurinpohjaletut

Tuohirannan muurinpohjaletut ovat taattu hitti kesän mökkireissuilla tai kotipihalla. Valitse täytteeksi makeita marjoja ja jäätelöä tai suolaista vorschmackia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ohrajauhoja
2 tl suolaa
2,5 rkl sokeria
4 kananmunaa
1 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Vatkaa maito, munat ja vehnä- ja ohrajauhot tasaiseksi lettutaikinaksi. Lisää joukkoon rasvaa ja ripaus suolaa ja sokeria. Lettutaikina on löysää.

Voit kaataa taikinan vaikkapa tyhjään mehupulloon ja antaa  sen turvota seuraavaan päivään. Näin saat pitsimäisen ohuita muurinpohjalettuja. Jos paistat lettuja jo samana päivänä, lisää jauhoja runsaammin.

Lettutaikina säilyy viileässä, suljetussa pullossa noin kolme vuorokautta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tuohirannan muurinpohjaletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X