Reseptit
yli 60 min
8

Tuorejuustojäätelö

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 kananmunankeltuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl glukoosisiirappia
3 rkl ruokosokerisiirappia
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Tuorejuustojäätelö kruunaa kesäisen aterian. Tuorejuustojäätelön voi valmistaa jäätelökoneella tai pakastimessa, kunhan muistaa sekoitella jäätelöä jäätymisen aikana.

1. Nosta jäätelökoneen kulho tai patruuna pakastimeen vuorokautta ennen jäätelön valmistamista. Mittaa keltuaisten joukkoon tuorejuusto, siirapit ja vaniljasokeri. Vaahdota toisessa kulhossa ensin kuohukerma.

2. Vaahdota samoilla vatkaimilla tuorejuustoseoksen ainekset keskenään. Nostele kermavaahto keltuais-tuorejuustoseokseen nuolijalla käännellen.

3. Kaada jäätelömassa kylmään jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä noin 40 minuuttia. Valuta seos rasiaan ja anna tuorejuustojäätelön pakastua vähintään 4 tuntia tai yön yli.

4. Annostele jäätelö vetämällä jäätelökauhalla jäätelöpalloja. Tarjoile tuorejuustojäätelö mansikkakastikkeen kanssa.

Vinkki: Tuorejuustojäätelön voi valmistaailman jäätelökonettakin. Kaada jäätelömassa jäätymistä nopeuttavaan metalliastiaan. Sekoita pari kertaa jäätymisen aikana, kunnes massa on jähmettynyt hieman astian reunoille.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tuorejuustojäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X