Tuorejuustokäpy
Tuorejuustokäpy on upea pikkujoulun keskipiste. Jokainen voi ottaa itse veitsellä keksin päälle levitettä. Voit vaihtaa tuorejuuston myös maustettuun, jos kaipaat lisää makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Tuorejuustokäpy:
- 350 g aromikasta kermajuustoa
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 1 dl keltaisia rusinoita
- ½ dl kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- ½ tl mustapippuria
- ¼-½ tl suolaa
Lisäksi:
- kuorellisia manteleita
- tuoretta rosmariinia
- juustokeksejä
Valmistusohje
1. Raasta 350 grammaa aromikasta kermajuustoa hienolla terällä.
2. Notkista yksi purkki eli 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa ja lisää juustoraaste ja yksi purkki eli 150 grammaa ranskankemaa joukkoon. Lisää yksi desilitraa keltaisia rusinoita ja puolidesilitraa pieneksi paloitellut pehmeitä kuivattuja aprikooseja. Mausta puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria ja tarkista suola.
3. Muotoile kostutetuin käsin yksi tai kaksi pientä käpyä tarjoiluvadille. Koristele pinta kokonaisilla manteleilla, aloita kärjestä tyveen päin.
4. Koristele rosmariinilla ja halutessasi hunajalla. Tarjoa keksien kanssa.
Katso myös: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä
Katso myös: Uunissa paistettu ricottalevite
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuorejuustokäpy