Reseptit

Tuorepitsa

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 kg pizzajauhoa (Myllyn paras)

Pohjalle

  • noin 185 g vihreää pestoa
  • noin 185 g punaista pestoa

Pinnalle

  • 200 g Chorizo-makkaraa (Pirkka)
  • rucolaa
  • 250 g halkaistuja miniluumutomaatteja
  • 100 g parmesaanilastuja

Valmistusohje

Tuorepitsa

Ohjeella leivot kaksi isoa tuorepitsaa, joista riittää noin 40 palaa.

1. Murenna hiiva viileään veteen. Lisää parmesaani, suola, öljy ja jauhot. Alusta pehmeähkö taikina. Anna pitsataikinan nousta vedottomassa paikassa liinan alla puolisen tuntia.

2. Painele taikina kahdelle leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja levitä pohjalle vihreää ja punaista pestoa. Anna pitsojen kohota noin 15 minuuttia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Leikkaa pitsapohjat suurehkoiksi paloiksi ja levitä täytteet päälle. Tuorepitsan kanssa voi tarjota mozzarellaa ja miniluumutomaatteja basilikan tai rucolan kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuorepitsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.