Reseptit
30-60 min
6

Tuorepizza

Ainekset

Lisää kauppalistalle
15 g hiivaa (noin ½ palaa)
2.5 dl vettä
0.5 tl suolaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

pinnalle:

öljyä
150 g ilmakuivattua kinkkua
100 g miniluumutomaatteja
2 dl parmesaanilastuja
basilikaa ja rucolaa

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen
veteen. Lisää suola ja jauhot
sekä lopuksi öljy. Alusta taikina
hyvin.

2. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperilla
vuoratulle uunipellille.
Kohota leivinliinan alla noin 10
minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja
paista pohjaa noin 225-asteisessa
uunissa 10–15 minuuttia.

3. Anna pohjan hieman jäähtyä
ja levitä pinnalle öljyä, ilmakuivattua
kinkkua, halkaistuja miniluumutomaatteja,
parmesaanilastuja,
basilikanlehtiä ja runsaasti
rucolaa. Tarjoa heti.

Avainsanat

Avainsanat: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tuorepizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X