Tuorepizza
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 15 g hiivaa (noin ½ palaa)
- 2.5 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
pinnalle:
- öljyä
- 150 g ilmakuivattua kinkkua
- 100 g miniluumutomaatteja
- 2 dl parmesaanilastuja
- basilikaa ja rucolaa
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot sekä lopuksi öljy. Alusta taikina hyvin.
2. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja paista pohjaa noin 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
3. Anna pohjan hieman jäähtyä ja levitä pinnalle öljyä, ilmakuivattua kinkkua, halkaistuja miniluumutomaatteja, parmesaanilastuja, basilikanlehtiä ja runsaasti rucolaa. Tarjoa heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuorepizza