Reseptit

Tuorepizza

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 15 g hiivaa (noin ½ palaa)
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä

pinnalle:

  • öljyä
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 2 dl parmesaanilastuja
  • basilikaa ja rucolaa

Valmistusohje

Tuorepizza

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot sekä lopuksi öljy. Alusta taikina hyvin.

2. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja paista pohjaa noin 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

3. Anna pohjan hieman jäähtyä ja levitä pinnalle öljyä, ilmakuivattua kinkkua, halkaistuja miniluumutomaatteja, parmesaanilastuja, basilikanlehtiä ja runsaasti rucolaa. Tarjoa heti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuorepizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.