Reseptit
yli 60 min
20

Tuoresuolattu kala

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1 kg lohta tai siikaa tai muuta kalaa
1.5 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
1 tl rouhittua valkopippuria
mustapippuria myllystä
tilliä

Valmistusohje

1. Tuoresuolaaminen eli graavaaminen
tarkoittaa kalan maustamista
suolalla, ei kalan säilömistä
suolaan. Graavisuolattu kala on
rakenteeltaan pehmeämpää ja
miedommin suolautunutta kuin
suolakala. Ripaus sokeria pyöristää
makua ja pitää rakenteen pehmeänä.
Graavikala säilyy jääkaapissa
muutaman päivän.

2. Fileoi kala, poista ruodot huolellisesti.
Jätä nahka. Aseta kalafilee
nahkapuoli alaspäin leivinpaperille.
Ripota pinnalle mausteet
ja aseta toinen filee päälle
lihapuolet vastakkain. Kääri kala
paketiksi ja kiedo paketti folioon
tai pistä se muovipussiin. Anna
kalan maustua jääkaapissa seuraavaan
päivään. Kalapakettia on
hyvä kääntää muutaman kerran
maustumisen aikana.

3. Pyyhi kala siistiksi ja leikkaa
kalasta vinottain ohuen ohuita
viipaleita. Tarjoa tillillä ja sitruunalohkoilla
terästettynä keitettyjen
perunoiden tai ruisleivän kera.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tuoresuolattu kala

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X