Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuoresuolattu siika

Tuoresuolattu siika maustetaan valkopippurilla ja tillillä ja tarjotaan keitettyjen perunoiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Tuoresuolattu siika:

  • noin 1 kg siikafileetä tai lohta
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl rouhittua valkopippuria
  • nippu tilliä

Valmistusohje

Tuoresuolattu siika tehdään näin:

1. Sekoita pienessä kulhossa suola, sokeri ja pippuri.

2. Aseta siikafileet foliopalan päälle ja ripota mausteseos fileille. Leikkaa pinnalle tuoretta tilliä. Aseta fileet päällekkäin foliolle, lihapuolet vastakkain ja kääri foliosta tiivis paketti. Aseta siikanyytti vuokaan ja pane päälle kevyt paino. Anna suolautua seuraavaan päivään.

3. Leikkaa siika ohuina viipaleina irtinahasta ja tarjoa tuoresuolattu siika keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Kokeile myös muita kalaherkkuja: Tervagraavattu lohi Wasabisiika Siikaröra

Lue myös Anna.fi: Graavisiika-kurkkutartar


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuoresuolattu siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.