Tuovin suklaakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 170 g tummaa suklaata
- 400 g voita
- 3 dl sokeria
- 1.5 dl kaakaolikööriä
- 6 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Kostutus
- 1 dl kaakaolikööriä
- 0.5 dl vettä
(Koristeluun)
- 100 g valkosuklaata
- 30 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Tuovin suklaakakku on täyteläinen ja tasapainoisen tuhti suklaakuivakakku, joka hurmaa varmasti vieraat kahvipöydässä. Perinteisen kuivakakun pävitetty versio kostutetaan mehukkaaksi kaakaoliköörillä.
1. Rouhi tumma suklaa veitsellä karkeaksi. Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kaakaolikööri ohuena nauhana samalla koko ajan vispaten. Lisää kanamunat yksitellen välillä huolellisesti vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
3. Voitele huolellisesti 2,5-litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista suklaakakkua 200-asteisessa uunin keskitasolla noin tunti.
4. Valmista kostukeliemi kiehauttamalla kaakaolikööri ja vesi. Kumoa suklaakakku hieman jäähtyneenä ritilän päälle. Lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun jäähtyä. Koristele suklaakakku halutessasi sulatetuilla suklaaraidoilla.
5. Suklaakakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Säilytä kakku kuvun alla jääkaapissa.
Ohje: Tuovi Holtinkoski
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuovin suklaakakku
Juuri laitoin uuniin, alkaa tulla aivan ihana tuoksu! Eikai tuo kakun pinta pala 200 asteella keskitasolla? Normisti paistan kuivakakut 175 alimmaisella tasolla.
Voiko tämän tehdä ilman kaakaolikööriä?