Turskafilee tomaattikastikkeessa eli tomaattihöysteessä
Turskafilee tomaattikastikkeessa on Kotilieden vanhan ajan resepti, joka on julkaistu ensi kertaa vuonna 1934 nimellä turskaa tomaattihöysteessä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Turskafilee tomaattikastikkeessa
- 400 g turskaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- vehnäjauhoja
- voita tai margariinia
- 1 rkl tomaattisosetta
- ½ tl sinappia
- 1 dl kuumaa kermaa
Valmistusohje
Turskafilee tomaattikastikkeessa eli turskaa tomaattihöysteessä valmistuu helposti näin:
1. Puhdistettu kala nyljetään ja leikataan fileiksi pitkinpäin. Fileille ripotellaan suolaa ja valkopippuria ja ne käännellään vehnäjauhoissa ja ruskistetussa voissa tai margariinissa. Ruskistuneet fileet nostetaan lämpimälle vadille.
2. Paistinpannuun lisätään tomaattisose, sinappi ja kerma. Kun kastike on kiehunut hetkisen, se kaadetaan kalan päälle vadille. Turskafilee tomaattikastikkeessa tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/1934
Vinkki: Näin tunnistat tuoreen kalan
Lue myös Anna.fi: Näin paistat turskan norjalaisittain – kastikkeena toimii punaviinikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Turskafilee tomaattikastikkeessa eli tomaattihöysteessä