Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Turskafilee tomaattikastikkeessa eli tomaattihöysteessä

Turskafilee tomaattikastikkeessa on Kotilieden vanhan ajan resepti, joka on julkaistu ensi kertaa vuonna 1934 nimellä turskaa tomaattihöysteessä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Turskafilee tomaattikastikkeessa

  • 400 g turskaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • vehnäjauhoja
  • voita tai margariinia
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • ½ tl sinappia
  • 1 dl kuumaa kermaa

Valmistusohje

Turskafilee tomaattikastikkeessa eli turskaa tomaattihöysteessä valmistuu helposti näin:

Turskaa tomaattihöysteessä

1. Puhdistettu kala nyljetään ja leikataan fileiksi pitkinpäin. Fileille ripotellaan suolaa ja valkopippuria ja ne käännellään vehnäjauhoissa ja ruskistetussa voissa tai margariinissa. Ruskistuneet fileet nostetaan lämpimälle vadille.

2. Paistinpannuun lisätään tomaattisose, sinappi ja kerma. Kun kastike on kiehunut hetkisen, se kaadetaan kalan päälle vadille. Turskafilee tomaattikastikkeessa tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa.

Turskafilee tomaattikastikkeessa on julkaistu ensi kerran Kotiliedessä vuonna 1934, nimellä turskaa tomaattihöysteessä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/1934

Vinkki: Näin tunnistat tuoreen kalan

Lue myös Anna.fi: Näin paistat turskan norjalaisittain – kastikkeena toimii punaviinikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Turskafilee tomaattikastikkeessa eli tomaattihöysteessä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.