Turunsinapilla ja yrteillä ryyditetyt silakat
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 500 g nahattomia silakkafileitä
- 2.5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
sinappikastike:
- 2 keltuaista
- 0.8 dl Turunsinappia
- 0.8 dl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- 3 dl öljyä
- 0.5 dl viinietikkaa
- (3-4 cl konjakkia)
- 0.3 dl murskattuja sinapinsiemeniä
- tuoretta tilliä ja rakuunaa
Valmistusohje
- Huuhdo silakkafileet. Sekoita vesi, etikka ja suola. Liota silakkafileet etikkaliemessä kaksi tuntia.
- Mittaa sinappikastiketta varten sinappi, sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää öljyä ja etikkaa vuorotellen vähän kerrallaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa kastike tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla, hienonnetuilla sinapinsiemenillä ja tillillä ja rakuunalla. Voit lisätä mausteeksi myös konjakkia.
- Valuta silakkafileet hyvin ja lado kulhoon kerroksittain kastikkeen kanssa. Valuta päällimmäiseksi kastiketta. Peitä astia. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Turunsinapilla ja yrteillä ryyditetyt silakat
En löytänyt mistään Turunsinappia. Käykö tähän ruokaan sen korvikkeeksi Turun sinappi?