Reseptit

Turunsinapilla ja yrteillä ryyditetyt silakat

Ainekset

  • 500 g nahattomia silakkafileitä
  • 2.5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

sinappikastike:

  • 2 keltuaista
  • 0.8 dl Turunsinappia
  • 0.8 dl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 dl öljyä
  • 0.5 dl viinietikkaa
  • (3-4 cl konjakkia)
  • 0.3 dl murskattuja sinapinsiemeniä
  • tuoretta tilliä ja rakuunaa

Valmistusohje

Turunsinapilla ja yrteillä ryyditetyt silakat
  1. Huuhdo silakkafileet. Sekoita vesi, etikka ja suola. Liota silakkafileet etikkaliemessä kaksi tuntia.
  2. Mittaa sinappikastiketta varten sinappi, sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää öljyä ja etikkaa vuorotellen vähän kerrallaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa kastike tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla, hienonnetuilla sinapinsiemenillä ja tillillä ja rakuunalla. Voit lisätä mausteeksi myös konjakkia.
  3. Valuta silakkafileet hyvin ja lado kulhoon kerroksittain kastikkeen kanssa. Valuta päällimmäiseksi kastiketta. Peitä astia. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Turunsinapilla ja yrteillä ryyditetyt silakat

Sami Kuupas

En löytänyt mistään Turunsinappia. Käykö tähän ruokaan sen korvikkeeksi Turun sinappi?

Vastaa käyttäjälle Sami KuupasPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.