Tutti frutti -jäätelö
Kaikki hedelmät eli tutti frutti -jäätelö on tehty valmiista kuivatuista hedelmistä. Tämä helppo ja herkku jäde on kokeilemisen arvoinen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Tutti frutti -jäätelö
- 1 l vaniljajäätelöä
- 100 g kandeerattuja hedelmiä pilkottuna (esim. Dr. Oetker)
- 100 g kuivattuja appelsiininpaloja (esim. Dr. Oetker)
- 4 tippaa keltaista elintarvikeväriä
- (2 rkl appelsiinilikööriä)
Valmistusohje
Tutti frutti -jäätelö valmistuu helposti näin:
- Ota litra vaniljajäätelöä pakastimesta ja anna sen pehmentyä vartin ajan pöydällä. Lusikoi pehmeä jäätelö sekoituskulhoon.
- Sekoita nuolijalla jäätelön joukkoon paketti eli sata grammaa kandeerattuja hedelmäpaloja, paketti eli sata grammaa appelsiininpaloja ja neljä tippaa keltaista elintarvikeväriä. Lisää joukkoon halutessasi kaksi ruokalusikallista appelsiinilikööriä.
- Vuoraa litran vetoinen pakastuksen kestävä astia esimerkiksi leipävuoka kelmulla ja lusikoi jäätelö siihen. Pakasta 6–8 tuntia. Leikkaa tutti frutti -jäätelö paloiksi ja tarjoa heti.
Vinkki! Kokeile myös mustikka-juustokakkujäätelöä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2023.
Lue myös Anna.fi: Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tutti frutti -jäätelö