Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tutti frutti -jäätelö

Kaikki hedelmät eli tutti frutti -jäätelö on tehty valmiista kuivatuista hedelmistä. Tämä helppo ja herkku jäde on kokeilemisen arvoinen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tutti frutti -jäätelö

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 100 g kandeerattuja hedelmiä pilkottuna (esim. Dr. Oetker)
  • 100 g kuivattuja appelsiininpaloja (esim. Dr. Oetker)
  • 4 tippaa keltaista elintarvikeväriä
  • (2 rkl appelsiinilikööriä)

Valmistusohje

Tutti frutti -jäätelö valmistuu helposti näin:

  1. Ota litra vaniljajäätelöä pakastimesta ja anna sen pehmentyä vartin ajan pöydällä. Lusikoi pehmeä jäätelö sekoituskulhoon.
  2. Sekoita nuolijalla jäätelön joukkoon paketti eli sata grammaa kandeerattuja hedelmäpaloja, paketti eli sata grammaa appelsiininpaloja ja neljä tippaa keltaista elintarvikeväriä. Lisää joukkoon halutessasi kaksi ruokalusikallista appelsiinilikööriä.
  3. Vuoraa litran vetoinen pakastuksen kestävä astia esimerkiksi leipävuoka kelmulla ja lusikoi jäätelö siihen. Pakasta 6–8 tuntia. Leikkaa tutti frutti -jäätelö paloiksi ja tarjoa heti.

Vinkki! Kokeile myös mustikka-juustokakkujäätelöä.

tutti frutti -jäätelö

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2023.

Lue myös Anna.fi: Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tutti frutti -jäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.