Tuulan vadelmamousse
Vadelmamoussen voi pakastaa ja tarjota jääkaapissa pehmenneenä jäädykkeen tapaan. Pienikin annos herkullisen makeaa tai raikasta jälkiruokaa virkistää ja kohottaa tunnelmaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Vadelmamousse:
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 250 g vadelmia
- 1 rkl vadelmahilloa
- 4 liivatetta
- 0.5 dl vadelmamehua
- 1 tl sitruunamehua
- 0.5 dl vadelma- tai mesimarjalikööriä
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa
Valmistusohje
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan vadelmamehuun.
- Vatkaa kylmä kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vadelmat ja vadelmahillo. Sekoita joukkoon vähän jäähtynyt liivateseos. Mausta sitruunamehulla ja liköörillä. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada vadelmamousse tarjoilumaljaan tai annosmaljoihin hyytymään. Anna vadelmamoussen hyytyä ja viilentyä jääkaapissa.
Vinkit:
- Vadelmamoussen voi pakastaa ja tarjota jääkaapissa pehmenneenä jäädykkeen tapaan.
- Vadelmamousse sopii myös charlotte russen täytteeksi, mutta lisää tällöin 5 liivatetta, niin hyytelöstä tulee leikattavan kiinteää. Leikkaa kääretortusta ohuita viipaleita ja vuoraa viipaleilla suorakaiteenmuotoinen tai pyöreäpohjainen astia. Kaada vadelmamousse keskelle. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Kumoa tarjolle ja koristele kermavaahdolla, vadelmilla ja kakkukynttilöillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuulan vadelmamousse