Reseptit

Tuulihatut, punssitäyte ja mustikkakastike

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Tuulihatut

  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 3 isoa kananmunaa

Täyte

  • 250 g mascarponea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 0.5 dl punssia
  • 2 dl pensasmustikoita tai pakastettuja mustikoita

Pohjalle

  • 100 g valkosuklaata
  • 0.5 dl kermaa

Pinnalle

  • tomusokeria

Kastike

  • 1 dl mustaherukkamehua
  • 0.5 dl hillosokeria
  • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2.5 dl mustikkakeittoa
  • 200 g pensasmustikoita tai pakastettuja mustikoita

Valmistusohje

Tuulihatut, punssitäyte ja mustikkakastike

Ohjeella valmistat noin kymmenen tuulihattua.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta vesi ja voi. Mittaa jauhot ja lisää ne kiehuvaan seokseen yhdellä kertaa samalla voimakkaasti sekoittaen. Keitä seosta hyvin vatkaten, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.

2. Anna taikinan jäähtyä ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Nostele taikina kahdella lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pellillä. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua.

4. Valmista mustikkakastike. Keitä mehua, hillosokeria ja hyytelöä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon mustikkakeitto ja jäähdytä.

5. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon muut täyteainekset. Leikkaa hatut tuulihatuista. Lado hatut uunipellille ja seulo siivilän läpi hatuille tomusokeria.

6. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa. Levitä sulaa valkosuklaata tuulihattujen pohjiin ja aseta annoslautasille. Valkosuklaa estää leivonnaista pehmenemästä kastikkeeseen. Täytä tuulihatut ja aseta hattu päälle. Kaada keitto annoslautasille. Ripottele lautasille mustikoita.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuulihatut, punssitäyte ja mustikkakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.