Tuulihatut, punssitäyte ja mustikkakastike
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tuulihatut
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 3 isoa kananmunaa
Täyte
- 250 g mascarponea
- 1 dl kuohukermaa
- 0.5 dl tomusokeria
- 0.5 dl punssia
- 2 dl pensasmustikoita tai pakastettuja mustikoita
Pohjalle
- 100 g valkosuklaata
- 0.5 dl kermaa
Pinnalle
- tomusokeria
Kastike
- 1 dl mustaherukkamehua
- 0.5 dl hillosokeria
- 1 rkl mustaherukkahyytelöä
- 2.5 dl mustikkakeittoa
- 200 g pensasmustikoita tai pakastettuja mustikoita
Valmistusohje
Ohjeella valmistat noin kymmenen tuulihattua.
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiehauta vesi ja voi. Mittaa jauhot ja lisää ne kiehuvaan seokseen yhdellä kertaa samalla voimakkaasti sekoittaen. Keitä seosta hyvin vatkaten, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.
2. Anna taikinan jäähtyä ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Nostele taikina kahdella lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pellillä. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua.
4. Valmista mustikkakastike. Keitä mehua, hillosokeria ja hyytelöä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon mustikkakeitto ja jäähdytä.
5. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon muut täyteainekset. Leikkaa hatut tuulihatuista. Lado hatut uunipellille ja seulo siivilän läpi hatuille tomusokeria.
6. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa. Levitä sulaa valkosuklaata tuulihattujen pohjiin ja aseta annoslautasille. Valkosuklaa estää leivonnaista pehmenemästä kastikkeeseen. Täytä tuulihatut ja aseta hattu päälle. Kaada keitto annoslautasille. Ripottele lautasille mustikoita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuulihatut, punssitäyte ja mustikkakastike