Tuulomantorttu
Blondtiinan Klassikkoruoka-sarjassa esitellään mokkapalojen esiäiti, joka tunnetaan nimellä tuulomantorttu. Mokkapaloista torttu eroaa siten, että pohja on vaalea.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 2 dl maitoa
Kuorrutus
- 250 g tomusokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta (esim.Van Houten)
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
- 4 rkl vahvaa kahvia
Koristeeksi
- kookoshiutaleita ja/tai nonparelleja
Valmistusohje
- Sulata rasva, anna jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, sekoita. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja maito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää taikinaan myös hyppysellinen suolaa, se poistaa leivonnaisesta ns. tyhjää makua.
- Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna torttupohjan jäähtyä hieman. Täyte leviää paremmin jos pohja on lämmin, mutta uunikuuma pohja imaisee täytteen sisäänsä.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Levittäminen käy helpoiten esimerkiksi nuolijalla. Ripottele kookoshiutaleita ja/ tai nonparelleja kuorrutuksen päälle.
- Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen annospaloiksi leikkaamista. Torttu sopii hyvin pakastettavaksi.
Vinkki! Mikäli pidät paksummista paloista, tee pohjataikinaa 1 1/2 kertainen annos.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuulomantorttu