Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuulomantorttu

Blondtiinan Klassikkoruoka-sarjassa esitellään mokkapalojen esiäiti, joka tunnetaan nimellä tuulomantorttu. Mokkapaloista torttu eroaa siten, että pohja on vaalea.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl maitoa

Kuorrutus

  • 250 g tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (esim.Van Houten)
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia
  • 4 rkl vahvaa kahvia

Koristeeksi

  • kookoshiutaleita ja/tai nonparelleja

Valmistusohje

  1. Sulata rasva, anna jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, sekoita. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja maito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää taikinaan myös hyppysellinen suolaa, se poistaa leivonnaisesta ns. tyhjää makua.
  3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna torttupohjan jäähtyä hieman. Täyte leviää paremmin jos pohja on lämmin, mutta uunikuuma pohja imaisee täytteen sisäänsä.
  4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Levittäminen käy helpoiten esimerkiksi nuolijalla. Ripottele kookoshiutaleita ja/ tai nonparelleja kuorrutuksen päälle.
  5. Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen annospaloiksi leikkaamista. Torttu sopii hyvin pakastettavaksi.

Vinkki! Mikäli pidät paksummista paloista, tee pohjataikinaa 1 1/2 kertainen annos.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuulomantorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.