Suklaanystävän Twix-keksit

Suklaanystävän Twix-keksit 

60+
min
40 annosta
yli 60 min
Twix-keksejä kannattaa tehdä isompi määrä kerrallaan, sillä ne maistuvat herkkusuille ja häviävät hetkessä.

Ainekset

100 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta

Kinuski

1 pss (noin 168 g) Tsinuskitoffee-karkkeja (Cloetta)
2 rkl maitoa

Kuorrutus

100 g maitosuklaata

Valmistusohje

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.

2. Kauli jauhotetulla alustalla osa taikinasta ohueksi noin 1⁄2 cm paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla pyöreitä pikkuleipiä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Jatka näin, kunnes koko taikina on leivottu pikkuleiviksi.

3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 8–12 minuuttia uunista riippuen. Vahdi, että pikkuleivät eivät tummu liikaa. Anna jäähtyä.

4. Sulata kinuskikarkit ja maito kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä keksien päälle. Anna kovettua. Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Levitä kinuskin päälle, anna kovettua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.

Lisää herkkuleivonnaisia:

suklaa-juustokakkupiparit

Suklaa-juustokakkupiparit

suklainen pannukeksi

Cookie skillet, suklainen pannukeksi 

Mokkasuklaasuukot

Mokkasuklaasuukot

Ruoka.fi: Nopeat pähkinä-kinuskileivokset