
Tyrnikiisseli
Tyrnikiisseli maistuu puuron kera ja taipuu hurmaavaksi jälkiruoaksi kermavaahtonokareen ja marenkien kera tarjottuna.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Tyrnikiisseli:
- 3 dl tyrnimehua
- 1 l vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
Pinnalle
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Tyrnikiisseli tehdään helposti näin:
1. Mittaa kiisseliainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hiljalleen sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää tarvittaessa vettä. Tyrnikiisselin kuuluu olla paksuhkoa.
2. Kaada kiisseli laakealle tarjoiluvadille jäähtymään. Ripota päälle sokeria, jottei pintaan synny kalvoa. Tarjoa tyrnikiisseli kylmänä kermavaahdon ja manteli- tai kookosmarenkien kanssa.
Lue myös: Tyrnijäätelö
Lue myös Anna.fi/ruoka: Tyrnivispipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tyrnikiisseli
Tässä ohjeessa on virhe. Ensiksi vesi sokeri ja perunajauhot kattilaan niitä kiehautetaan että seos sakenee, lopuksi kaadetaan Tyynimehu sekaan. Sitten kaadetaan kulhoon ja annetaan jäähtyä. Tarjoillaan kuohukermaa kanssa.