Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tyrnikiisseli

Tyrnikiisseli maistuu puuron kera ja taipuu hurmaavaksi jälkiruoaksi kermavaahtonokareen ja marenkien kera tarjottuna.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Tyrnikiisseli:

  • 3 dl tyrnimehua
  • 1 l vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja

Pinnalle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Tyrnikiisseli tehdään helposti näin:

1. Mittaa kiisseliainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hiljalleen sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää tarvittaessa vettä. Tyrnikiisselin kuuluu olla paksuhkoa.

2. Kaada kiisseli laakealle tarjoiluvadille jäähtymään. Ripota päälle sokeria, jottei pintaan synny kalvoa. Tarjoa tyrnikiisseli kylmänä kermavaahdon ja manteli- tai kookosmarenkien kanssa.

Lue myös: Tyrnijäätelö

Lue myös Anna.fi/ruoka:  Tyrnivispipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tyrnikiisseli

Kotikokki

Tässä ohjeessa on virhe. Ensiksi vesi sokeri ja perunajauhot kattilaan niitä kiehautetaan että seos sakenee, lopuksi kaadetaan Tyynimehu sekaan. Sitten kaadetaan kulhoon ja annetaan jäähtyä. Tarjoillaan kuohukermaa kanssa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.