Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Tyrnillä maustettu saaristolaisleipä

Kotimaiset happamat marjamehut ja marjarouheet sopivat maustamaan saaristolaisleipää. Kokeile tyrnin lisäksi myös puolukkaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tyrnillä maustettu saaristolaisleipä

5 dl piimää
5 dl makeuttamatonta tyrnimehua
2 palaa (à 50 g) hiivaa
2 dl tummaa leipäsiirappia
3 dl kaljamallasrouhetta
2 rkl kuivattua tyrnirouhetta
n. 5 dl ruisjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl suolaa

Vuoan voiteluun:

voita

Valmistusohje

1. Lämmitä piimä ja tyrnimehu. Se­ koita hiiva kädenlämpöiseen nes­teeseen. Lisää sekaan suola, siirap­pi, mallasrouhe ja jauhot. Sekoita esimerkiksi puukauhalla. Taikinaa ei tarvitse vaivata.

2. Kaada taikina kahteen voilla voi­deltuun leipävuokaan (2 1⁄2 l) ja anna kohota tunti. Paista leipiä 175 astees­sa uunin keskitasolla noin 1 1⁄2 tuntia. Anna jäähtyä täysin ennen syömistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Saaristolaisleipä on joulun ikisuosikki:

Saaristolaisleipä

Jyväinen saaristolaisleipä

saaristolaisleipä Nauvosta

Saaristolaisleipä Nauvosta

Helppo saaristolaisleipä

Helppo saaristolaisleipä

Anna.fi: Taateli-suklaaleipä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tyrnillä maustettu saaristolaisleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X