Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Tyrnisilakkavuoka

Silakka on maukas ja edullinen arkiruoan raaka-aine. Maukas silakkavuoka saa uuden veikeän aromin tujauksesta tyrnimehua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tyrni-silakkavuoka:

600 g silakkafileitä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 sipuli
1 maustekurkku
1 rkl voita
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, ruohosipulia
1 ½ dl kermaa
4 rkl sokeritonta tyrnitäysmehua

Vuokaan

nokare rasvaa

Valmistusohje

1. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Mausta fileet. Kuori sipuli ja hienonna maustekurkun kanssa pienen pieneksi silpuksi. Kuullota sipuli-kurkkuseosta voissa pannulla hetki. Anna jäähtyä.

2. Nosta nokare jäähtynyttä kurkku-sipuliseosta ja hienonnettuja yrttejä jokaiselle silakkafileelle ja kääri fileet rullalle. Lado silakkarullat tiiviisti vieri viereen matalaan, voideltuun uunivuokaan.

3. Sekoita kerma ja tyrnitäysmehu ja valuta seos tasaisesti silakkarullien päälle. Kypsennä silakkavuokaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Lisää reseptejä:
Silakkapihvit
Silakkahampurilainen
Ruoka.fi: Rapusilakat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tyrnisilakkavuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X