Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Unelmainen mansikkatorttu

Herkullinen, iloisen värinen kakku, joka kootaan ilman uunia vaikka kesämökillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 170 g Domino-keksejä
  • 50 g voita sulatettuna

täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl soseutettua mansikkaa (4 dl pakastemansikoita)
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 liivatelehteä

päälle:

  • 3 dl appelsiinimehua
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohje

Unelmainen mansikkatorttu tehdään näin helposti:

  1. Hienonna keksit muruiksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen vuoan pohjalle. Laita kylmään.
  2. Soseuta mansikat tai paina ne siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, mansikkasose ja sitruunanmehu.
  3. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Puserra vesi pois ja sulata ne kattilassa kuumentaen. Lisää kädenlämpöisenä juustoseokseen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä mieluiten yön yli.
  4. Liota liivatelehdet ja purista niistä vesi pois. Kuumenna 1 dl mehusta ja liuota liivatelehdet mehuun. Jäähdytä hetken ja lisää loput mehusta. Jäähdytä ja kaada hyytyneen pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
  5. Koristele unelmainen mansikkatorttu tuoreilla mansikoilla, kermapursotuksella ja sitruunamelissanlehdillä.

Ohje on periäisin Irina Tikalta, Vantaalta.

Lue myös: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

Lue myös Anna.fi: Makea mansikka muuntuu moneksi – katso herkkureseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Unelmainen mansikkatorttu

Lehdokki

Kyllä tuossa kakussa on mansikkamehua pinnalla eikä appelsiinimehua.
Vai veriappelsiinejako, ei nekään noi punaisia…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.