Unelmainen mansikkatorttu
Herkullinen, iloisen värinen kakku, joka kootaan ilman uunia vaikka kesämökillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
pohja:
- 170 g Domino-keksejä
- 50 g voita sulatettuna
täyte:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl soseutettua mansikkaa (4 dl pakastemansikoita)
- 1.5 dl sokeria
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 sitruunan mehu
- 6 liivatelehteä
päälle:
- 3 dl appelsiinimehua
- 3 liivatelehteä
Valmistusohje
Unelmainen mansikkatorttu tehdään näin helposti:
- Hienonna keksit muruiksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen vuoan pohjalle. Laita kylmään.
- Soseuta mansikat tai paina ne siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, mansikkasose ja sitruunanmehu.
- Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Puserra vesi pois ja sulata ne kattilassa kuumentaen. Lisää kädenlämpöisenä juustoseokseen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä mieluiten yön yli.
- Liota liivatelehdet ja purista niistä vesi pois. Kuumenna 1 dl mehusta ja liuota liivatelehdet mehuun. Jäähdytä hetken ja lisää loput mehusta. Jäähdytä ja kaada hyytyneen pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
- Koristele unelmainen mansikkatorttu tuoreilla mansikoilla, kermapursotuksella ja sitruunamelissanlehdillä.
Ohje on periäisin Irina Tikalta, Vantaalta.
Lue myös: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit
Lue myös Anna.fi: Makea mansikka muuntuu moneksi – katso herkkureseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Unelmainen mansikkatorttu
Kyllä tuossa kakussa on mansikkamehua pinnalla eikä appelsiinimehua.
Vai veriappelsiinejako, ei nekään noi punaisia…