Reseptit

Gulassikeitto jauhelihasta

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 500 g jauhelihaa
  • 2 rkl öljyä
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3-4 porkkanaa
  • 10 perunaa
  • 3 paprikaa
  • 2 l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 2 tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 10 mustapippuria
  • 1 rkl Provencen yrttiseosta
  • ½-1 tl savustettua paprikajauhetta

Lisäksi:

  • silputtua persiljaa
  • smetanaa

Valmistusohje

Unkarilainen jauhelihagulassikeitto

Unkarilainen jauhelihagulassikeitto lämmittää täyteläisellä maullaan. Samettinen smetana ja hyvä leipä viimeistelevät keittoaterian. Kokeile tehdä keitto myös kokolihasta tai vaikka makkarasta.

  1. Silppua sipulit, ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat, suikaloi paprikat.
  2. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipulinkynnet kattilassa. Lisää vesi, säilötyt tomaatit, liemikuutiot, porkkanat, perunat ja mausteet. Keitä 10 minuuttia ja lisää paprikat. Jatka kypsentämistä vielä 20-30 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  3. Ripottele keiton pinnalle persiljaa ja tarjoa smetanan kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gulassikeitto jauhelihasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.