Reseptit
yli 60 min

Uuden-Seelannin kurpitsapiirakka

Tämä kurpitsasoseella täytetty piirakka tuoksuu ihanasti mausteilta. Kokeile mehevää kurpitsapiirakkaa Uuden-Seelannin tapaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsapiirakan pohja:

125 g voita tai margariinia
175 g vehnäjauhoja
1 keltuainen
sokeria, kanelia
tilkka Kylmää vettä

Kurpitsapiirakan täyte:

2.4 dl keitettyä, soseutettua kurpitsaa
1 muna
2.4 dl maitoa (1,8 dl, jos kurpitsa kosteaa)
0.6 dl ruskeaa sokeria
suolaa
0,5-1 rkl voisulaa
1 raastettu appelsiininkuori
2 rkl kanelia
0.5 rkl jauhettua neilikkaa
0.5 rkl jauhettua muskottipähkinää
0.3 tl maustepippuria

Valmistusohje

Tee ensin kurpitsasose piirakan täytettä varten: 

Syötäviksi sopivat parhaiten talvikurpitsa‑eli squashlajikkeet kuten Cucurbita pepo ’Butternut’ sekä erilaiset Halloween‑kurpitsat kuten Conneticut Field ja ’o’ lantern’. Punamaltoiset lajit antavat kauniinvärin piirakoihin

Litraan kurpitsasosetta tarvitset kilon kurpitsan maltoa ja desin vettä. Kuutioi malto ja lisää kattilaan kiehuvaan veteen. Keitä hiljalleen puolisen tuntia ja soseuta sauva-tai tehosekoittimella tasaiseksi soseeksi. Jos käytät pakastamaasi kurpitsasosetta  poista pakastamisen aikana kertynyt jää soseen päältä ennen käyttöä.

Kurpitsapiirakan valmistusohje:

  1. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi. Lisää keltuainen, ripaus sokeria ja kanelia ja sen verran kylmää vettä, että taikina pysyy koossa. Vuoraa taikinalla piirakkavuoka (pyöreän vuoan halkaisija 24-27 cm) ja painele reuna haarukalla koristeelliseksi.
  2. Sekoita mausteet, suola ja sokeri kurpitsasoseeseen. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sulatettu voi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää maito.
  3. Paista piirakkakuorta 225 asteessa 10 minuuttia. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Jatka paistamista 180 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes kurpitsapiirakka on kypsä.
  • Ohje: Martti Grönfors, Helsinki.

Lue myös: Kurpitsalyhty valaisee kauniisti

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uuden-Seelannin kurpitsapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X