Uunichili
Pavut ovat kevyttä, edullista ja terveellistä ruokaa. Nachot ja juustoraaste gratinoituvat uunissa herkulliseksi chiliksi. Tarjoa lisänä kevytranskankermaa ja salaattia sekä avokadotahnaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Uunichili
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 kanelitanko
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa + huuhteluvedet
- 2 tlk (310/250 g) kidneypapuja
- ½-1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Päälle
- nachoja
- 1 dl kevyt juustoraastetta
Lisäksi
- ½ dl korianteria
- 1 limetti
Valmistusohje
Uunichili pavuista syntyy näin helposti.
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia minuutin ajan, lisää sitten valkosipuli ja kaikki kuivamausteet. Kuullota pari minuuttia, lisää tomaattisose, kuullota vielä hetki.
2. Lisää kasvisliemikuutio, tomaattimurskat, huuhtele tölkit vedellä ja kaada joukkoon. Lisää pavut ja keitä noin 30 minuuttia. Tarkista suola ja mausta mustapippurilla.
3. Kaada kastike uunivuokaan ja lisää päälle nachoja. Ripottele väleihin juustoraastetta.
4. Grillaa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Tarjoile uunichili korianterin, limettilohkojen ja avokadotahnan kanssa.
Annos uunichiliä sisältää 330 kcal.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 01/2019.
Herkuttele myös näillä ruoilla:
Anna.fi: Gratinoidut nachot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunichili