Reseptit
30-60 min
4

Uunichili

Pavut ovat kevyt­tä, edullista ja ter­veellistä ruokaa. Nachot ja juus­toraaste grati­noituvat uunissa herkulliseksi chi­liksi. Tarjoa lisänä kevytranskanker­maa ja salaattia sekä avokadotahnaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunichili:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
1/2 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kuminaa
1 kanelitanko
1 rkl tomaattipyreetä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa + huuhteluvedet
2 tlk (310/250 g) kidneypapuja
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Päälle:

nachoja
1 dl kevyt juustoraastetta

Lisäksi:

1/2 dl korianteria
1 limetti

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia minuutin ajan, lisää sitten valkosipuli ja kaikki kuivamausteet. Kuullota pari minuuttia, lisää tomaattisose, kuullota vielä hetki.

2. Lisää kasvisliemikuutio, tomaattimurskat, huuhtele tölkit vedellä ja kaada joukkoon. Lisää pavut ja keitä noin 30 minuuttia. Tarkista suola ja mausta mustapippurilla.

3. Kaada kastike uunivuokaan ja lisää päälle nachoja. Ripottele väleihin juustoraastetta.

4. Grillaa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Tarjoile korianterin, limettilohkojen ja avokadotahnan kanssa.

Annos uunichiliä sisältää 330 kcal.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 01/19.

Herkuttele myös näillä ruoilla:

Nyhtöpossua, nachoja ja avokadoa

Nachopelti nyhtöpossusta

feta-mustakaaliquesadillat

Feta-mustakaali-quesadillat

broileri-raejuustotortilla

Broileri-raejuustotortillat

Anna.fi: Gratinoidut nachot

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunichili

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X