Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunifeta pinaatilla

Fetajuusto muuttuu uunissa herkullisen pehmeäksi. Sen maku syvenee ja siitä tulee vastustamaton. Lisää uunivuokaan pakastelehtipinaattia ja valkosipulia sekä loraus valkoviiniä. Tämä helpommalla ei pastakastike enää valmistu! Ja voihan sen syödä esimerkiksi vaikka vain leivän kera suoraan vuoasta pyyhkäisemällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunifeta pinaatilla

  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g pakastelehtipinaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • ¼ tl mustapippurirouhetta myllystä

Valmistusohje

  1. Asettele fetajuusto uunivuokaan.
  2. Avaa pakastepinaattipussi ja ota siitä noin 100 g vuokaan. Pakasta loput. Jäiset pinaatit sulavat uunissa  nopeasti.
  3. Viipaloi valkosipulit ja lisää ne pinaatin joukkoon uunivuokaan. Mausta mustapippurilla. Lorauta joukkoon valkoviiniä.
  4. Paista 240 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Pari viimeistä minuuttia voit paistaa grillivastuksella, jos uunisi ei ruskista juustoa.
  5. Keitä halutessasi lisukkeeksi pastaa tai nauti ruoka tuoreen vaalean leivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunifeta pinaatilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.