Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Uunijuurekset mausteseoksella

Uunijuurekset saavat ihanan maun tästä mausteseoksesta, josta löytyy sitruunaa, rosmariinia ja ripaus chiliä. Punasipulia ja valkosipulia lisätään juuresten kaveriksi muhimaan uuniin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunijuurekset:

noin 2 kg erilaisia juureksia kuten porkkanaa, lanttua, naurista, selleriä, palsternakkaa, perunaa, bataattia
2 punasipulia
1 kokonainen valkosipuli

Mausteseos:

0.5 dl (sitruuna) öljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
1 tl hunajaa tai ruokosokeria
0.5 tl mustapippuria
ripaus chilijauhetta
timjamia tai rosmariinia

Valmistusohje

1. Harjaa juurekset puhtaiksi ja kuori. Porkkanat ja palsternakat voi jättää kuorimatta. Leikkaa juurekset suikaleiksi. Voit tehdä myös lastun ohuita paloja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kuori valkosipulin uloimmat kuoret ja leikkaa sipulin kärjet.

2. Sekoita öljy ja mausteet. Kaada juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja kaada öljyseos päälle. Sekoittele ja kypsennä 175-asteisessa uunissa suikaleiden paksuudesta riippuen 20-60 minuuttia. Valkosipulin kynnet voi puristaa kuorista ja sekoittaa suikaleiden joukkoon.

Lue myös: Keltajuuri, lanttu, juuriselleri… Osaatko käyttää juureksia?

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunijuurekset mausteseoksella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X