Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunikurpitsa

Pienen uunikurpitsan voi täyttää samalla tavalla kuin perunan. Mainion kasvisruoan siitä saa, kun käyttää täytteeksi kuskusia, kvinoaa tai löysää risottoa tai sienikastiketta.

Ainekset

Uunikurpitsa:

  • pieniä kurpitsoita
  • voita
  • fariinisokeria

lisäksi:

  • yrttivoita, dippikastiketta tai sienimuhennosta

Valmistusohje

Uunikurpitsa valmistetaan näin.

  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet lusikalla.
  2. Laita kurpitsan sisälle nokare voita ja ripaus fariinisokeria.
  3. Kiedo puolikkaat kukin omaan folioonsa ja nosta uunipannulle.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan.
  5. Nauti pehmeän makea kurpitsa yrttivoin, lihan, kalan, sienimuhennoksen tai dippikastikkeen kanssa.

Lue myös: Kurpitsa on vihannestiskin aurinkoinen pullukka

Uunikurpitsan täytteeksi sopivat:

  1. sienimuhennos
  2. pinaattirisotto
  3. tahnat, dipit, kastikkeet

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunikurpitsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.