Uunimade
Uunimade on talven luksusruokaa. Sydäntalven sesonkiruoka valmistuu nopeasti puolessa tunnissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Uunimade
- 1 iso valmiiksi nyljetty made tai 2 pientä
- 1 tl suolaa
- 1 dl kuivattuja kantarelleja tai muita metsäsieniä
- 1 sipuli
- 1 tlk (250 g) kantarellilla maustettua ruokakermaa tai tavallista ruokakermaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- mustapippuria myllystä
- ¼ tl suolaa
- ½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Uunimade tehdään helposti näin:
- Mausta made suolalla ja nosta uunivuokaan. Laita kantarellit kuumaan veteen likoamaan 10 minuutiksi. Valuta hyvin ja purista kuiviksi.
- Hienonna yksi sipuli ja sekoita se ruokakerman joukkoon. Lisää kantarellit, parmesaaniraaste sekä mausteet. Kaada kermaseos vuokaan uunimateen kanssa.
- Kypsennä uunimade 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia riippuen kalan koosta. Viimeistele kala puolella desilitralla hienonnettua lehtipersiljaa.
- Vinkki! Voit halutessasi leikata mateelta pään pois ennen paistamista.
Katso myös: Made on talven sesonkiruokaa – näin käsittelet sen oikein
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Friteerattua mateen filettä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunimade