Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Uunimade

Uunimade on talven luksusruokaa. Sydäntalven sesonkiruoka valmistuu nopeasti puolessa tunnissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunimade

1 iso valmiiksi nyljetty made tai 2 pientä
1 tl suolaa
1 dl kuivattuja kantarelleja tai muita metsäsieniä
1 sipuli
1 tlk (250 g) kantarellilla maustettua ruokakermaa tai tavallista ruokakermaa
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
1/4 tl suolaa
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

  1. Mausta made suolalla ja nosta uunivuokaan. Laita kantarellit kuumaan veteen likoamaan 10 minuutiksi. Valuta hyvin ja purista kuiviksi.
  2. Hienonna yksi sipuli ja sekoita se ruokakerman joukkoon. Lisää kantarellit, parmesaaniraaste sekä mausteet. Kaada kermaseos vuokaan uunimateen kanssa.
  3. Kypsennä uunimade 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia riippuen kalan koosta. Viimeistele kala puolella desilitralla hienonnettua lehtipersiljaa.
  4. Vinkki! Voit halutessasi leikata mateelta pään pois ennen paistamista.

Katso myös: Made on talven sesonkiruokaa – näin käsittelet sen oikein

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Friteerattua mateen filettä

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunimade

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X