Muikut uunissa
Muikku on suomalainen herkkukala. Kypsennä se voissa paistamisen sijaan uunissa, savustimessa tai grillissä. Tarjoa perunan sijaan juuressurvosta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Muikut uunissa
- 500 g muikkuja
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- timjamin oksia
Juuressose
- 1 pakkaus keittojuureksia
- vettä, suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Muikut uunissa onnistuvat helposti näin:
1. Pane juurespakkauksen kasvikset kiehuvaan, vähään ja suolalla maustettuun veteen ja keitä 20 minuuttia.
2. Sekoita öljy, mausteet, silputtu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja timjami kulhossa. Pyöritä muikkuja öljyseoksessa ja lado kalat uunivuokaan. Kypsennä kaloja uunissa 225 asteessa 20 minuuttia.
3. Valuta kasviksista vesi, soseuta ja lisää öljy.
Lisää reseptejä:
Paistetut muikut Keiteleen muikkukeitto Ruoka.fi: Moderni muikkuvuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muikut uunissa
Mikähän on tämä juurespakkaus