Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muikut uunissa

Muikku on suomalainen herkkukala. Kypsennä se voissa paistamisen sijaan uunissa, savustimessa tai grillissä. Tarjoa perunan sijaan juuressurvosta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Muikut uunissa

  • 500 g muikkuja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • timjamin oksia

Juuressose

  • 1 pakkaus keittojuureksia
  • vettä, suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Muikut uunissa onnistuvat helposti näin:

1. Pane juurespakkauksen kasvikset kiehuvaan, vähään ja suolalla maustettuun veteen ja keitä 20 minuuttia.

2. Sekoita öljy, mausteet, silputtu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja timjami kulhossa. Pyöritä muikkuja öljyseoksessa ja lado kalat uunivuokaan. Kypsennä kaloja uunissa 225 asteessa 20 minuuttia.

3. Valuta kasviksista vesi, soseuta ja lisää öljy.

uunimuikut ja juuresose
Vaihda lohi muikkuihin ja pottumuusi juuressoseeseen. Kuva: Jorma Marstio

Lisää reseptejä:

Paistetut muikut Keiteleen muikkukeitto Kaupunkilainen muikkukukko Ruoka.fi: Moderni muikkuvuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muikut uunissa

Maarit

Mikähän on tämä juurespakkaus

Vastaa käyttäjälle MaaritPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.