
Uunimunakas
Uunimunakas syntyy kätevästi edellispäivän keitinperunoista, jotka jalostuvat maukkaaksi munakkaaksi. Perunamunakas kypsyy näppärästi uunissa ja säilyy siten taatusti mehevänä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Uunimunakas:
- 6-8 keitettyä, kiinteää perunaa
- voita
- 1 nippu kevätsipulia
- 100 g tuoretta pinaattia
- 8 kpl munaa
- ½ dl kermaa tai vettä
- 1 dl juustoraastetta
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Uunimunakas tehdään helposti näin:
Uunimunakas on hävikkiruokaa parhaimmillaan, se syntyy edellispäivänä tähteeksi jääneistä perunoista ja jalostuu tällä ohjeella mahtavaksi herkuksi.
1. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka. Kuullota silputut sipulit ja huuhdottu pinaatti rasvassa. Jos pinaatissa on paksut lehdet, poista lehtiruoti ja ryöppää lehdet pienessä vesimäärässä ennen kuullotusta. Sekoita munat ja kerma tai vesi, juustoraaste ja mausteet keskenään.
2. Lado puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle. Levitä sipuli ja pinaatti vuokaan. Kaada puolet munakasseoksesta päälle. Lado loput perunat vuokaan ja kaada munakasseos pinnalle.
3. Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja munakas hyytyy.
Katso myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Peruna-lohiuunimunakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunimunakas