Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Uunimunakas

Edellispäivän keitinperunat jalostuvat maukkaaksi munakkaaksi. Perunamunakas kypsyy näppärästi uunissa ja säilyy siten taatusti mehevänä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunimunakas:

6-8 keitettyä, kiinteää perunaa
voita
1 nippu kevätsipulia
100 g tuoretta pinaattia
8 munaa
0.5 dl kermaa tai vettä
1 dl juustoraastetta
0.5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Mainos

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka. Kuullota silputut sipulit ja huuhdottu pinaatti rasvassa. Jos pinaatissa on paksut lehdet, poista lehtiruoti ja ryöppää lehdet pienessä vesimäärässä ennen kuullotusta. Sekoita munat ja kerma tai vesi, juustoraaste ja mausteet keskenään.

2. Lado puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle. Levitä sipuli ja pinaatti vuokaan. Kaada puolet munakasseoksesta päälle. Lado loput perunat vuokaan ja kaada munakasseos pinnalle.

3. Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja munakas hyytyy.

Katso myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunimunakas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X