
Uuniohrapuuro
Uuniohrapuuro on ihana klassikko, joka hautuu uunissa itsekseen. Tarjoa uuniohrapuuro marjojen tai mehukeiton kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Uuniohrapuuro
- 2 ½ dl kokonaisia tai rouhittuja ohrasuurimoita
- 1 tl suolaa
- 2 tl hunajaa
- 1 ½ l kulutusmaitoa
- 1 dl vettä
- 1-2 rkl voita
Valmistusohje
Uuniohrapuuro valmistuu helposti näin:
1. Voitele aluksi uunivuoka. Mittaa vuokaan ohrasuurimot, suola, hunaja ja maito. Huuhdo maitotölkki vedellä ja kaada huuhdeliemi vuokaan.
2. Sekoita suurimo-maitoseos ja lisää joukkoon voinokareet. Uuniohrapuuro saa hautua 150-asteisessa uunissa reilut pari tuntia. Sekoita puuroa pari kertaa kypsymisen aikana.
3. Tarjoa uuniohrapuuro puolukka-omenakeiton tai perinteisen sekahedelmäkiisselin kanssa.
Vinkki: Jos teet puuron pelkästään veteen, laita pinnalle runsaammin voinokareita.
Lue myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä haudutat puurosta täyteläisen ja pehmeän
Lue myös Anna.fi: Näin teet jouluisen uunipuuron
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uuniohrapuuro
Gluteeniton ohrapuuro?