Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uuniohrapuuro

Uuniohrapuuro on ihana klassikko, joka hautuu uunissa itsekseen. Tarjoa uuniohrapuuro marjojen tai mehukeiton kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Uuniohrapuuro

  • 2 ½ dl kokonaisia tai rouhittuja ohrasuurimoita
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 ½ l kulutusmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1-2 rkl voita

Valmistusohje

Uuniohrapuuro valmistuu helposti näin:

1. Voitele aluksi uunivuoka. Mittaa vuokaan ohrasuurimot, suola, hunaja ja maito. Huuhdo maitotölkki vedellä ja kaada huuhdeliemi vuokaan.

2. Sekoita suurimo-maitoseos ja lisää joukkoon voinokareet. Uuniohrapuuro saa hautua 150-asteisessa uunissa reilut pari tuntia. Sekoita puuroa pari kertaa kypsymisen aikana.

3. Tarjoa uuniohrapuuro puolukka-omenakeiton tai perinteisen sekahedelmäkiisselin kanssa.

Vinkki: Jos teet puuron pelkästään veteen, laita pinnalle runsaammin voinokareita.

Lue myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä haudutat puurosta täyteläisen ja pehmeän

Lue myös Anna.fi: Näin teet jouluisen uunipuuron


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uuniohrapuuro

Keliaakikon äiti

Gluteeniton ohrapuuro?

Vastaa käyttäjälle Keliaakikon äitiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.