Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aladinin taikapäärynät

Uunipäärynät eli Aladinin taikapäärynät täytetään rouhituilla manteleilla ja rusinoilla. Hunaja viimeistelee taikapäärynät herkullisiksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunipäärynät eli Aladinin taikapäärynät

  • 4 kpl päärynöitä
  • 1 dl rouhittuja manteleita
  • ½ dl rusinoita
  • hunajaa

Lisäksi/koristeeksi

  • 1 dl kermaa vaahdotettuna tai
  • vaniljajäätelöä
  • 1 dl kinuskikastiketta tai
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl mantelirouhetta

Valmistusohje

Uunipäärynät eli Aladinin taikapäärynät tehdään näin:

  1. Kuori päärynät ja ota niistä siemenkota pois omenaporalla. Nosta päärynät uunivuokaan ja täytä päärynän sisuskolo rouhituilla manteleilla, rusinoilla, inkiväärillä ja hunajalla. Kypsennä päärynät uunissa 175-200 asteessa pehmeiksi. Kokeile hedelmien kypsyyttä kevyesti haarukalla tai puutikulla. Voit kypsentää hedelmät myös jälkilämmössä eli katkaise virta, kun hedelmät ovat olleet uunissa noin 10 minuuttia ja jätä ne uuniin pehmenemään omaan höyryynsä.
  2. Levitä päärynöiden päälle vielä hunajaa ja lisää nesteeksi tilkka omenamehua, päärynäsiideriä tai valkoviiniä.
  3. Tarjoa uunipäärynät kylmän kermavaahdon, jäätelön, kinuski– tai vaniljakastikkeen kanssa.

Lue myös: Näin tehdään punaviinipäärynät

Lue myös Anna.fi: Päärynä sopii täydellisesti salaatteihin, leivontaan ja juustojen makupariksi – ihastu näihin ohjeisiin ja ideoihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aladinin taikapäärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.