Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunipuuro ohrasuurimoista

Uuniohrapuuro on ihana klassikko, joka hautuu uunissa itsekseen. Tarjoa uuniohrapuuro marjojen tai mehukeiton kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uuniohrapuuro

  • 2.5 dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • vettä
  • 1.5 l maitoa
  • 2 tl suolaa
  • voinokareita

Valmistusohje

Uuniohrapuuro valmistuu näin.

  1. Liota ohrasuurimot vedessä.
  2. Mittaa kaikki aineet saviruukkuun tai vuokaan. Ripottele voinokareita pinnalle.
  3. Kypsennä leivinuunin lämmössä yön yli. Sähköuunissa lämpö saa olla tunnin verran 150 asteessa ja sen jälkeen 6 tuntia 100-120 astetta vuoasta ja puuron määrästä riippuen. Sekoita puuroa pari kertaa kypsymisen aikana.
  4. Tarjoa uuniohrapuuro kylmän luumu-rusinasopan tai sekahedelmäkeiton kera.

Vinkki: Jos teet puuron pelkästään veteen, laita pinnalle runsaammin voinokareita tai vaikka silavanokareita makua antamaan.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Uutta twistiä aamupuuroon – näin loihdit ravintorikkaan puuron mausta tinkimättä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunipuuro ohrasuurimoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.