
Uunipuuro ohrasuurimoista
Uuniohrapuuro on ihana klassikko, joka hautuu uunissa itsekseen. Tarjoa uuniohrapuuro marjojen tai mehukeiton kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Uuniohrapuuro
- 2.5 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- vettä
- 1.5 l maitoa
- 2 tl suolaa
- voinokareita
Valmistusohje
Uuniohrapuuro valmistuu näin.
- Liota ohrasuurimot vedessä.
- Mittaa kaikki aineet saviruukkuun tai vuokaan. Ripottele voinokareita pinnalle.
- Kypsennä leivinuunin lämmössä yön yli. Sähköuunissa lämpö saa olla tunnin verran 150 asteessa ja sen jälkeen 6 tuntia 100-120 astetta vuoasta ja puuron määrästä riippuen. Sekoita puuroa pari kertaa kypsymisen aikana.
- Tarjoa uuniohrapuuro kylmän luumu-rusinasopan tai sekahedelmäkeiton kera.
Vinkki: Jos teet puuron pelkästään veteen, laita pinnalle runsaammin voinokareita tai vaikka silavanokareita makua antamaan.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Uutta twistiä aamupuuroon – näin loihdit ravintorikkaan puuron mausta tinkimättä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunipuuro ohrasuurimoista