Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro on lohdullinen ja lempeä aamupala. Nauti pehmeän maukas uuniriispuuro kaneliripauksen ja mehukeiton kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uuniriisipuuro:

  • 1 l maitoa
  • 2 dl puuroriisiä
  • ½-1 tl suolaa

Voiteluun:

  • voita tai margariinia

Valmistusohje

Uuniriisipuuro valmistuu näin helposti:

1. Voitele noin 2-litrainen uunivuoka. Mittaa puuroainekset uunivuokaan.

2. Kypsennä riisipuuro uunissa 175-asteessa.  Aikaa kuluu kypsymiseen noin 1,5 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.

3. Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nauti uuniriisipuuro kaneliripauksella höystettynä  marjakeiton tai maidon kanssa aamiaisella.

Vinkki: Katso myös kattilassa valmistetun riisipuuron ohje.

Lue myös: Puuro – hyvän olon trendiherkku

Lue myös Anna.fi: Omenainen uunipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uuniriisipuuro

Suomi

Kyllä Jouluun kuuluu riisipuuro ja sekahedelmäsoppa kera mantelin ja kanelin.

Ei mikään tavallinen klassikko.

Kiitos! Tuli tosi hyvää! Tällä ohjeella tehdään jatkossakin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.