Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro on lohdullinen ja lempeä aamupala. Nauti pehmeän maukas uuniriispuuro kaneliripauksen ja mehukeiton kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uuniriisipuuro:

  • 1 l maitoa
  • 2 dl puuroriisiä
  • ½-1 tl suolaa

Voiteluun:

  • voita tai margariinia

Valmistusohje

Uuniriisipuuro valmistuu näin helposti:

1. Voitele noin 2-litrainen uunivuoka. Mittaa puuroainekset uunivuokaan.

2. Kypsennä riisipuuro uunissa 175-asteessa.  Aikaa kuluu kypsymiseen noin 1,5 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.

3. Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nauti uuniriisipuuro kaneliripauksella höystettynä  marjakeiton tai maidon kanssa aamiaisella.

Vinkki: Katso myös kattilassa valmistetun riisipuuron ohje.

Lue myös: Puuro – hyvän olon trendiherkku

Lue myös Anna.fi: Omenainen uunipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uuniriisipuuro

Suomi

Kyllä Jouluun kuuluu riisipuuro ja sekahedelmäsoppa kera mantelin ja kanelin.

Ei mikään tavallinen klassikko.

Kiitos! Tuli tosi hyvää! Tällä ohjeella tehdään jatkossakin.

Vastaa käyttäjälle Ei mikään tavallinen klassikko.Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.