
Uunisilli
Uunisilli punasipulin, purjon, yrttien ja kerman kanssa kanssa haudutettuna on ihana lohturuoka. Lorauta lopuksi joukkoon ruskistettua voita ja nauti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Uunisilli
- 4 sillifileetä
- 50 g voita
- 2 punasipulia
- 1 purjo
- 2 dl ruohosipulia
- 1 dl tilliä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl vahvaa sinappia
- 1 tl roseepippuria
- ¼ tl jauhettua maustepippuria
Valmistusohje
Uunisilli valmistuu helposti näin:
- Valuta ja kuivaa neljä sillifileetä.
- Laita 50 grammaa voita kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä niin, että voi alkaa pikkuhiljaa kevyesti ruskistua ja tuoksu muuttuu paahtuneeksi. Sekoita voita muutaman kerran ja kaada voi kulhoon.
- Viipaloi kaksi punasipulia. Halkaise ja huuhdo purjo. Hienonna purjo, kaksi desilitraa ruohosipulia ja desilitra tilliä.
- Levitä puolet sipuleista, purjosta ja yrteistä uunivuoan pohjalle. Laita sillit sipulien päälle ja levitä loput sipulit ja yrtit kalojen pinnalle. Mausta kaksi desilitraa kermaa ruokalusikallisella vahvaa sinappia, teelusikallisella roseepippuria ja 1/4 teelusikallisella jauhettua maustepippuria ja kaada seos vuokaan.
- Paista silliä ja sipuleita 220 asteessa 15–20 minuuttia. Kaada lopuksi ruskistettu voi kalan pinnalle ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa uunisilli juhlavalla aterialla yhdessä sahramiperunoiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.
Lue myös Anna.fi: Sillihyvve
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunisilli