Reseptit
yli 60 min
4

Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa

Tomaattien ja mozzarellan yhdistelmä on aina maukas. Uunissa paahdetut tomaatit tuovat tähän salaatin mainion maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa:

20 kirsikkatomaattia
ripaus sokeria
ripaus cayennepippuria
5 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 tl punaviinietikkaa
3 buffalomozzarellajuustopalloa
10 isoa varrellista kaprista
tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
1/2 dl pinjansiemeniä
mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja halkaise tomaatit. Laita tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pintaan sokeria, cayennepippuria ja 2 rkl öljyä. Paista uunissa 150 lämpöasteessa noin 35– 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Lisää joukkoon punaviinietikka, jätä sivuun odottamaan.

3. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja lado vadille. Lisää juuston päälle tomaatteja, punasipulia, halkaistuja kapriksia ja basilikanlehtiä. Ripottele päälle loput öljystä, pinjansiemenet ja rouhittua mustapippuria.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Kokeile myös näitä raikkaita juustosalaatteja:

mansikka-melonisalaatti

Mansikka-vesimelonisalaatti

mansikka-halloumisalaatti

Mansikka-halloumisalaatti

kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Ruoka.fi: Mansikka-mozzarellasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X