Reseptit
6
Kiitos

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa, se on herkullinen vaihtoehto uunilohelle. Siika on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla. Lisukeperunat kypsyvät kalan kanssa rinta rinnan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uunissa kokonaisena paahdettu rosmariinisiika:

noin 1,2 kg:n painoinen siika
1½ tl suolaa
valkopippuria
pannulle voita tai öljyä
1 sitruuna
pari rosmariinin oksaa

Lisäksi

1 kg perunoita
suolaa
mustapippuria
rosmariinia tai timjamia
öljyä

Valmistusohje

1. Suomusta, avaa ja puhdista siika. Poista kidukset ja huuhdo kala.

2. Peitä uunipannu leivinpaperilla. Rasvaa kalan kokoinen alue paperista ja ripota alueelle hieman suolaa ja pippuria. Aseta kala pannulle. Suolaa ja pippuroi kalan vatsaontelo ja pinta.

3. Tee kalan pintaan muutama viilto terävällä veitsellä. Viipaloi sitruuna. Pane sitruunaviipaleita kalan vatsaonteloon ja puolikkaita viipaleita pintaan tehtyihin viiltoihin. Pane kalan vatsaan rosmariinin oksa ja pieniä oksia pintaviiltoihin.

4. Pese perunat hyvin. Lohko perunat pannulle, mausta ja kaada päälle öljyä. Kypsennä ruokaa uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Lisää reseptejä:
Sitruunasiika
Siikaa ja tillipestoperunoita
Ruoka.fi: Rukiiset siikafileet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uunissa paahdettu rosmariinisiika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X