Uunissa paahdettu rosmariinisiika
Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa, se on herkullinen vaihtoehto uunilohelle. Siika on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Uunissa kokonaisena paahdettu rosmariinisiika:
- noin 1,2 kg:n painoinen siika
- 1½ tl suolaa
- valkopippuria
- pannulle voita tai öljyä
- 1 sitruuna
- pari rosmariinin oksaa
Lisäksi
- 1 kg perunoita
- suolaa
- mustapippuria
- rosmariinia tai timjamia
- öljyä
Valmistusohje
Uunissa kokonaisena paahdettu rosmariinisiika tehdään helposti näin:
1. Suomusta, avaa ja puhdista siika. Poista kidukset ja huuhdo kala.
2. Peitä uunipannu leivinpaperilla. Rasvaa kalan kokoinen alue paperista ja ripota alueelle hieman suolaa ja pippuria. Aseta kala pannulle. Suolaa ja pippuroi kalan vatsaontelo ja pinta.
3. Tee kalan pintaan muutama viilto terävällä veitsellä. Viipaloi sitruuna. Pane sitruunaviipaleita kalan vatsaonteloon ja puolikkaita viipaleita pintaan tehtyihin viiltoihin. Pane kalan vatsaan rosmariinin oksa ja pieniä oksia pintaviiltoihin.
4. Pese perunat hyvin. Lohko perunat pannulle, mausta ja kaada päälle öljyä. Kypsennä ruokaa uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Lisää reseptejä: Sitruunasiika Siikaa ja tillipestoperunoita Ruoka.fi: Rukiiset siikafileet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunissa paahdettu rosmariinisiika