Reseptit
18
Kiitos

Uuniton suklaapiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voileipäkeksejä
125 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

2 pkt (á 160 g) suklaista tuorejuustoa (Philadelphia Marabou)
1 dl luomuruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (230 g) pehmeää maapähkinävoilevitettä
1 dl maitoa

Valmistusohje

Uuniton suklaapiirakka on tuhti suklaaherkku, jossa on keksipohja ja ihana suklaa-pähkinätäyte. Jo pieni pala suklaapiirakkaa riittää sammuttamaan makeanhimon.

1. Murskaa voileipäkeksit monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele keksi-seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjakakkuvuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja hieman reunoille.

2. Pese monitoimikoneen kulho. Nosta täytteen aineksetmonitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi seokseksi.

3. Valuta seos piirakkavuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Kopauta vuokaa muutaman kerran, jotta täyte leviää tasaisesti.

4. Peitä piirakka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna kovettua yön yli. Leikkaa annospaloiksi tarjolle.

Kokeile myös muita ihania suklaaherkkuja:
Suklaajuustokakku
Raakasuklaakakku
Suklaatäytekakku
Ruoka.fi: Suklaabrowniet ja valkosuklaakastike

Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uuniton suklaapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X