Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Vaahtokarkit

Näillä vaahtokarkeilla saat herkkusuut hyrisemään. Itse tehdyt vaahtokarkit sopivat mainiosti juhlapöytään pieniksi somiksi suupaloiksi tai viikonlopun illanistujaisten makeaksi päätökseksi. Tällä ohjeella valmistat noin 40 vaahtokarkkia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vaahtokarkit:

100 g hasselpähkinöitä
8 liivatelehteä
3 dl sokeria
0.5 dl vettä
0.5 dl mantelikööriä, esimerkiksi Amarettoa
3 rkl vaaleaa siirappia
ripaus suolaa
2 munanvalkuaista
1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Varo polttamasta.  Rouhi hienoksi jauheeksi. Nosta liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

2. Mittaa sokeri, likööri, siirappi ja suola kiehumaan korkealaitaiseen kattilaan. Vispaa valkuaiset vaniljasokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Anna sokeriliemen kiehua noin 10 minuuttia tai, kunnes liemi on mittarilla mitattuna 130-asteista. Nosta kattila syrjään.

3. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet mikroaaltouunissa tai kattilassa. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana kiinteän valkuaisvaahdon joukkoon samalla sähkövatkaimella vispaten. Valuta liivateliemi ohuena nauhana valkuaismassaan.Vatkaa noin 5 minuuttia, jotta seos hieman jäähtyy. Sekoita lopuksi kevyesti joukkoon hasselpähkinäjauhe. Säästä hieman jauhetta pinnalle.

4. Kaada vaahtokarkkimassaa kelmutettuun, noin 16 x 37 cm:n uunivuokaan ja ripottele pinnalle loput hasselpähkinäjauheesta. Anna karkkien hyytyä viileässä. Leikkaa massasta paloja.

Katso myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vaahtokarkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X