Vaahtokarkkikuppikakut
Vaahtokarkkikuppikakut taltuttavat pahimmankin makeanhimon. Vaahtokarkeilla täytetyt leivokset saavat koristeekseen marenkimaisen kuorrutteen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vaahtokarkkikuppikakut
- 100 g voita tai margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 dl ruokokidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
Täyte
- 6-10 vaahtokarkkia
Kuorrutus
- 2 kananmunanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- ½ dl vettä
Valmistusohje
Vaahtokarkkikuppikakut leivotaan näin helposti:
Ohjeella leivot noin 6 isoa tai 10 keskikokoista kuppikakkua.
1. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita, rasvasulaa ja jogurttia. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina voidellulle metallimuffinipellille tai tukeviin paperisiin muffinivuokiin. Paina jokaisen kuppikakun keskelle vaahtokarkki. Paista kuppikakkuja 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, koosta riippuen.
3. Nosta valkuaiset teräskulhoon ja sokeri sekä vesi kattilaan. Keitä sokeriliemi 116-asteeseen. Vatkaa samanaikaisesti valkuaisia vaahdoksi. Kun sokeriliemi on kuumentunut, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt, aikaa kuluu noin 5-6 minuuttia. Kaavi seos pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen pinnalle. Paahda nopeasti kaunis pinta tulikuumien grillivastusten alla tai käytä pientä kaasupoltinta.
4. Tajoa vaahtokarkkikuppikakut esimerkiksi hyvän kahvin kanssa tai lastenkutsuilla mansikkamehun kaverina.
Lue myös Anna.fi: Näin teet raparperilta maistuvat herkulliset cupcaket
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaahtokarkkikuppikakut